Marisca Steur

Vitaliteitscoach en trainer

Kracht zit in de bloei

Al sinds ik jong ben,train of coach ik mensen of groepen van mensen met als doel krachtiger en vrijer in het leven staan. Dat zij zich kunnen ontwikkelen vanuit passie en gevoel. Of dat dit nu in hobby en vrije tijd is, in hun zakelijk functioneren, in samenwerking, in contacten of op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het geeft mij veel mooie energie om mensen te zien groeien en meer in hun kracht te komen.

Via docent Nederlands tweede taal 2 tot trainer sociale en communicatieve vaardigheden en passie voor sport en voeding, ben ik gegroeid van trainer naar loopbaancoach tot vitaliteitscoach.

Na diverse opleidingen op het gebied van training en coaching kwamen tijdens de opleiding vitaliteitscoach alle elementen in elkaar wat betreft mijn passies,
namelijk

  • Ontspanning
  • Sport en voeding
  • Persoonlijke ontwikkeling

Daarnaast heb ik mijn rugzakje verder gevuld met methodieken en thema's, zoals bijvoorbeeld angsten en vrouw en overgang, om nog beter aan te sluiten bij jouw coachvragen

In 2011 heb ik zelf mogen ervaren hoe het is om te werken om weer in balans te komen. Na een dubbele enkelfractuur kreeg ik te horen dat ik nooit meer zou kunnen skiën. Mijn passie niet meer kunnen uitoefenen. Daar nam ik geen genoegen mee. Met behulp van een goede orthopeed, door een sterke wil en door te werken aan mijn eigen fysieke en mentale vitaliteit, kan ik zelfs weer hardlopen.

Naast skiën heb ik een passie voor reizen. De foto's op mijn website zijn gemaakt tijdens mijn kennismakingen met andere culturen en prachtige landschappen.

Competenties die ik inzet zijn

  • empathie
  • liefdevol en respectvol provoceren
  • humor
  • doelgericht
  • speels

Visie

Tijdens mijn eigen persoonlijke groei, heb ik geleerd dat lichaam, de ratio en het gevoel in verbinding met elkaar staan. Op alle facetten heb ik mij ontwikkeld om mij steeds vrijer te gaan voelen. Dit noemen ze ook wel een holistische benadering.

Missie

Mijn missie is om je uit te dagen, zonder oordeel naar jezelf te leren kijken en te luisteren. Van daaruit onderzoek je wat jouw missie is. Wat heb je nodig om je vitaal te voelen zodat je efficiënter jouw missie kunt vormgeven.

Kersenbloesem staat voor bloei van het leven. Het leven geeft schoonheid en brengt veel verandering. Door het overwinnen van obstakels groei je naar onafhankelijkheid.

Albert Einstein: Er zijn twee manieren om je leven te leiden: je kunt leven of niets een wonder is. Of je kunt leven of alles een wonder is. Ik geloof in het laatste